brygga

Brygga, etablert 1948

 

Bygget vi i dag omtaler som Brygga, ble oppført i 1948 og var i mange år byens fiskemottak med egen fiskebutikk. Vi overtok eiendommen og driften på 1990 tallet. Hit kom makrellfiskerne fra nær og fjern og leverte sine fangster som bildet ovenfor viser et historisk glimte fra. I gamle dager kunne man nærmest gå tørrskodd over bokta når fiskesjektene la til for å levere sin fangst.

 

Mange har meninger om Bryggas arkitektoniske utforming selv om bygget i dag har sin helt naturlige plass blandt Risørs verneverdige bebyggelse, regulert i byens verneplan for historiske Risør.

 

Risør har fra 1600 tallet og opp til i dag hatt tre store bybranner. Den siste, som vi lokalt i Risør kaller for bybrannen, skjedde i 1861 da tilnærmet hele bysentrum ble rammet av flammene. De historiske detaljene om bybrannen og mye annet om lokalhistorie fra Søndeled og Risør kan du lese mer om i årsskriftene til Søndeled og Risør Historielag - se også historielagets hjemmeside www.srhl.no

 

Risør Smia AS

 

tilbyr også utallige tjenester, og ordner alt fra oppsett av brygger, smijernsrekkverk og alt annet du kan tenke deg. Ta kontakt så ordner vi en avtale.

 

Se http://risorsmia.no/

Risør Båtopplag

 

tilbyr opptak/utsett av båter i alle størrelser, og om du ønsker det har de også plass til din båt i innendørs omgivelser i hall på Hestemyr. Risør Båtoppag kan ordne alt fra opptak, vask, service og klargjøring av din båt. Du bestiller og de bringer, enkelt og greit.

 

Se http://risorbaatopplag.no/

 

Velkommen til Brygga midt i hjertet av historiske Risør

 

 

Brygga Restaurant og Pizza har en rikholdig meny og alle rettgheter - ta kontakt for bestilling eller stikk innom når vi har åpent.

 

Via arkfanen "Meny" presenterer vi noen av produktene du finner på vår meny - i restauranten finner du komplett oversikt over alle våre tilbud. Ta gjerne kontakt med våre servitærer for å forhøre deg om dagens tilbud eller detaljer på vår meny.

 

Vi jobber kontinuerlig for å gi våre kunder en fin opplevelse når de besøker vår bedrift og vi setter derfor pris på konstruktive tilbakemeldinger.

 

Stolt sponsor

 

Vårt firma har i alle år vært aktive sponsorer for lokale lag og foreninger. Vi er stolte av å være aktiv sponsor for Risør Festuke, som gjennom 10 dager i høstferien hvert år inviterer store som små, amatører til proffe utøvere innen en lang rekke idretts- og kulturaktiviteter i Risør. Vi håper du også verdsetter det frivillige arbeidet som legges ned i Risørs største nasjonale og internasjonale festival.

 

Vi er her for deg hele året – prøv oss først

 

Kristine Uppstad og Kjell Mac Donald

Vertskap

Besøksadresse; Strandgata 2, 4950 Risor

Telefon: 37150099

E-post: post(at)risorbrygga.no

Nettside; www.risorbrygga.no